Milloin katsastukseen?

 

Katsastuslainsäädäntö muuttui 20.5.2018. Sillä välin kun päivitämme sivua, voit tutustua aiheeseen Trafin sivulla.

 

Milloin muutoskatsastukseen?

Ajoneuvon ja sen rekisteriin merkittyjen teknisten tietojen on vastattava toisiaan. Mikäli siis ajoneuvoon tehdään muutoksia, jotka poikkeavat otteelle merkityistä tiedoista, on ne muutoskatsastettava. Muutoskatsastuksessa muutokset hyväksytään ja tarvittavat tiedot lisätään/korjataan ajoneuvon teknisiin tietoihin. Yleisin muutoskatsastusta vaativa toimenpide lienee rengaskoon muutos.

Vastaamme mieluusti mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin, ota rohkeasti yhteyttä lähimpään asemaamme! Lisää muutoskatsastuksista voit lukea myös Trafin sivulta.

 

Minulla on tuontiauto.”

Tuontiautot on rekisteröintikatsastettava, jotta rekisteröinti Suomeen on mahdollista. Rekisteröintikatsastuksessa tarkastetaan ajoneuvon kunto, varusteet ja rakenne. Samalla katsotaan myös, että ajoneuvo vastaa sille asetettuja vaatimuksia. Maahantullessa ajoneuvosta kuuluu tehdä käyttöönottoilmoitus Verohallinnolle (kts. ohje Verohallinnon sivulta) sekä autoveroilmoitus.

Pääsääntö on, että ajoneuvo on rekisteröintikatsastettava hyväksytysti ja autovero maksettava ennen Suomeen rekisteröintiä. Halutessaan rekisteröintikatsastuksen voi aloittaa ennen veroilmoituksen jättöä.

Vastaamme mieluusti mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin, ota rohkeasti yhteyttä lähimpään asemaamme! Lisää rekisteröintikatsastuksista voit lukea myös Trafin sivulta.